PORTAKAL RÜYASI
Muhallebisi için
Bardak ölçüsü(200 ml su bardağı)
5 su bardağı süt
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
1 paket vanilya
Portakal peltesi için
1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Tabanı için
2 paket kakaolu petibör bisküvi(tekli olanlardan iki tane)
2 yemek kaşığı Dolusu margarin(yaklaşık 50 gr kadar)
2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Margarini kısık ateşte eritip 2 yemek kaşığı sütle birlikte bisküvilere ilave ediyoruz iyice karıştırdiktan sonrra karışımı kelepçeli yuvarlak kalıbın tabanına döşuyoruz.
Muhallebisi için tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Unu ilave edip karıştırip kavuruyoruz unun rengi değişmeye başladığında sütü ilave edip cirpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz şekeri ve portakal rendesini ilave edip koyulasana kadar karıştırıyoruz üzeri göz göz olunca vanilyayıda ekleyip altını kapatıyoruz. Muhallebinin bir kısmını kalıba döküp dilimledigimiz portakalları muhallebiyle kenarlara tutturuyoruz.Kalan muhallebiyide kalıba döküp sogumaya bırakıyoruz.
Peltesi için bütün malzemeleri tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz
Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp düzeltiyoruz buzdolabında bir gece veya 4-5 saat bekletiyoruz.Daha sonra dikkatli bi şekilde kalıptan çıkartıp dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz .Ben üzerine dekor çikolata sosu kullandım. .'na tesekkurler.
Muhallebisi için
Bardak ölçüsü(200 ml su bardağı)
5 su bardağı süt
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
Sponsorlu Bağlantılar
1 portakal kabugu rendesi125 gram margarin
1 paket vanilya
Portakal peltesi için
1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Tabanı için
2 paket kakaolu petibör bisküvi(tekli olanlardan iki tane)
2 yemek kaşığı Dolusu margarin(yaklaşık 50 gr kadar)
2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Margarini kısık ateşte eritip 2 yemek kaşığı sütle birlikte bisküvilere ilave ediyoruz iyice karıştırdiktan sonrra karışımı kelepçeli yuvarlak kalıbın tabanına döşuyoruz.
Muhallebisi için tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Unu ilave edip karıştırip kavuruyoruz unun rengi değişmeye başladığında sütü ilave edip cirpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz şekeri ve portakal rendesini ilave edip koyulasana kadar karıştırıyoruz üzeri göz göz olunca vanilyayıda ekleyip altını kapatıyoruz. Muhallebinin bir kısmını kalıba döküp dilimledigimiz portakalları muhallebiyle kenarlara tutturuyoruz.Kalan muhallebiyide kalıba döküp sogumaya bırakıyoruz.
Peltesi için bütün malzemeleri tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz
Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp düzeltiyoruz buzdolabında bir gece veya 4-5 saat bekletiyoruz.Daha sonra dikkatli bi şekilde kalıptan çıkartıp dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz .Ben üzerine dekor çikolata sosu kullandım. .'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments