SOSLU KÖFTE(ARPA SEHRİYE PILAVI İLE)
MALZEMELER
Soslu köfte için ;
200 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı galeta unu(ya da bir dilim ekmek içi)
Domates sosu için ;
2 adet domates rendesi
Yarım su bardağı su
Yarım yemek kaşığı domates biber karışık salça
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarimsak
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Pilavı için ;
3 su bardağı arpa şehriye
4,5 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle köfte için gerekli bütün malzemeleri güzelce yoğurup,misket şeklinde yuvarliyoruz.Sosunu hazırlamak için bir tencereye yağı ve küçük küçük doğradığımiz biberleri koyup kavuruyoruz.Kavrulan biberleri salçayı ekleyip biraz daha kavurup domates rendesini suyu ve sarımsağı ekliyoruz.Biraz piştikten sonra tuz ve karabiberler ekleyip köfteleri içine atıyoruz.
Ve tencerenin ağzını kapatıp köfteler pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.Pilavi için tereyağında sehriyeleri güzelce kavuruyoruz.Kavrulan sehriyelere et suyunu da ekleyip tuzunu atıyoruz.Altini en kısığa alıp pişmeye bırakıyoruz.Pisen pilavı biraz dinlendiktirden sonra istediğiniz bir kalıba alıp üzerine de pişen köftelerle servis edebilirsiniz.'na tesekkurler.
MALZEMELER
Soslu köfte için ;
200 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı galeta unu(ya da bir dilim ekmek içi)
Sponsorlu Bağlantılar
Tuz,karabiberDomates sosu için ;
2 adet domates rendesi
Yarım su bardağı su
Yarım yemek kaşığı domates biber karışık salça
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarimsak
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Pilavı için ;
3 su bardağı arpa şehriye
4,5 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle köfte için gerekli bütün malzemeleri güzelce yoğurup,misket şeklinde yuvarliyoruz.Sosunu hazırlamak için bir tencereye yağı ve küçük küçük doğradığımiz biberleri koyup kavuruyoruz.Kavrulan biberleri salçayı ekleyip biraz daha kavurup domates rendesini suyu ve sarımsağı ekliyoruz.Biraz piştikten sonra tuz ve karabiberler ekleyip köfteleri içine atıyoruz.
Ve tencerenin ağzını kapatıp köfteler pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.Pilavi için tereyağında sehriyeleri güzelce kavuruyoruz.Kavrulan sehriyelere et suyunu da ekleyip tuzunu atıyoruz.Altini en kısığa alıp pişmeye bırakıyoruz.Pisen pilavı biraz dinlendiktirden sonra istediğiniz bir kalıba alıp üzerine de pişen köftelerle servis edebilirsiniz.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments