Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Açma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Kasım 2019 Cumartesi

Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Açma
Hamuru icin:
1 kilo un
500 ml süt
1 cay bardagi siviyag
42 gr lik yas maya
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kasigi tuz
2 yemek kasigi toz seker
Üzeri icin:
3 yumurta sarisi
Istege bagli susam,cörekotu veya mavihashas
Ayrica 100 gr oda sicakliginda tereyagi
Yapilisi:






Ilik sütün icine maya ve toz seker eklenip karistirilir ve 10 dakika bekletilir.
Karistirma kabina un alinir ortasi acilip sütlü karisim tuz ve sivi yagi eklenip yumusak bir hamur yogrulur. Hic dinlendirmeden limon büyüklügünde bezeler yapilir üzerine oda sicakligindaki tereyagi paylastirilir her bir beze tezgaha alinip genisletilir ve karisilikli kenarlari ortaya bükülüp rulo yapilir ve bir kenara alinir kalan bezelerde ayni sekilde yapilir üzerine temiz bir poset kapatilip 15 dakika bekletilir ardindan Acma sekli verilir ve tepsiye dizilir burada 15,20 dakika tepsi mayasi gelmesi icin bekletilir,bu arada firin 200 derecede fanli isitilmaya baslanir.yaklasik iki katina gelen acmalarin üzerine yumurta sarisi sürülüp hashas serpilir önceden isitilmis firinda alti ve üstü kizarana dek pisirilirlezizsofralar'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments