Limonlu Hashas Tohumlu Kek
3 yumurta
1,5 su bardagi tozseker
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi hashas tohumu
2 su bardagi un
1 paket kabartmatozu
Üzeri icin:
1 su bardagi pudra sekeri
Bir kac damla limon suyu
1 yemek kasigi süt
Yapilisi:
Yumurta ve seker 4,5 dakika mikserin en yüksek devrinde cirpilir ardindan sivi malzemeler daha sonra kuru malzemelerde eklenip karistirilir katiyag ile yaglanip unlanmis kek kalibina dökülerek üzeri düzlenir ardindan önceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana dek yaklasik 30,35 dakika pisirilir.Firindan alinca ilinmasi beklenerek servis tabagina ters cevrilir ve tamamen sogumasi icin bir kenarda bekletilir.
Üzerinin sosu icin pudra sekeri ve limon suyu karistirilip kekin üzerine gezdirilir istege bagli antepfistigi serpilerek servis edilir. 'a tesekkurler.
3 yumurta
1,5 su bardagi tozseker
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi hashas tohumu
Sponsorlu Bağlantılar
1 limonun suyu ve kabugunun rendesi2 su bardagi un
1 paket kabartmatozu
Üzeri icin:
1 su bardagi pudra sekeri
Bir kac damla limon suyu
1 yemek kasigi süt
Yapilisi:
Yumurta ve seker 4,5 dakika mikserin en yüksek devrinde cirpilir ardindan sivi malzemeler daha sonra kuru malzemelerde eklenip karistirilir katiyag ile yaglanip unlanmis kek kalibina dökülerek üzeri düzlenir ardindan önceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana dek yaklasik 30,35 dakika pisirilir.Firindan alinca ilinmasi beklenerek servis tabagina ters cevrilir ve tamamen sogumasi icin bir kenarda bekletilir.
Üzerinin sosu icin pudra sekeri ve limon suyu karistirilip kekin üzerine gezdirilir istege bagli antepfistigi serpilerek servis edilir. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments