Un Helvası
Malzemeler:
150 gr tereyagi
Bir cay bardagi siviyag
1 bucuk su bardagi un
Serbeti icin:
2 su bardagi su
Yapilisi:Serbet malzemeleri tencereye alinir 5 dakika kaynatilip ocagin alti kapatilir,bir yandanda tereyagi ve siviyag tavaya alinir erimeye baslayinca un ilave edilip orta ateste rengi koyulasincaya dek sürekli karistirilarak kavrulur,rengi dönünce serbet yavas yavas ilave edilir serbeti cekene dek yine karistirilip ocaktan alinir ve sicakken sekil verilip servis tabagina alinir istenilen sekilde süslenip ister ilik ister soguk sekilde servis edilir.'a tesekkurler.
Malzemeler:
150 gr tereyagi
Bir cay bardagi siviyag
1 bucuk su bardagi un
Serbeti icin:
Sponsorlu Bağlantılar
1 bucuk su bardagi seker2 su bardagi su
Yapilisi:Serbet malzemeleri tencereye alinir 5 dakika kaynatilip ocagin alti kapatilir,bir yandanda tereyagi ve siviyag tavaya alinir erimeye baslayinca un ilave edilip orta ateste rengi koyulasincaya dek sürekli karistirilarak kavrulur,rengi dönünce serbet yavas yavas ilave edilir serbeti cekene dek yine karistirilip ocaktan alinir ve sicakken sekil verilip servis tabagina alinir istenilen sekilde süslenip ister ilik ister soguk sekilde servis edilir.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments