Fırınlanmış Karamelize Kabak Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Aralık 2023 Cuma

Fırınlanmış Karamelize Kabak Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar

 





FIRINLANMIŞ KARAMELİZE KABAK TATLISI

Malzemeler: beceriklihatun

2,5 kg bal kabağı

2,5 - 3 su bardağı şeker (oranı kendi damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

(1 bardağı şeker karamelize edilecek )

1 çubuk tarçın

4 adet karanfil

Üzeri İçin;

Ceviz ,Tahin, toz fıstık veya kaymak



Sponsorlu Bağlantılar












Yapılışı:

Kabak temizlenir, kesilir, istenilen ebatta doğranır. (Çok küçük olmayacak parçalar olursa daha güzel olur.)

Kabaklar uygun bir tencereye yerleştirilir.

Üzerine şeker eklenir suyunu salıncaya kadar dinlendirilir. ( 1 saat içinde yaptım çekim için herhangi bir sorun olmadı geceden döküp sabah da yapabilirsiniz)

1 su bardağı şeker uygun bir tavaya alınır, eritilir, karamelize edilir.

Karamelize edilen şeker kabakların üzerine dökülür.

Tencereye çubuk tarçın ve karanfil ilave edilir tencere ocağa alınır, kaynamaya bırakılır.

Bu şekilde kabaklar istenilen kıvamda pişirilir. Ocaktan alınır ve fırına verilir. Fırında bir miktar kızartılır. Fırından çıkarılır.

Soğuduktan sonra arzuya göre tahin ceviz ve toz fıstıkla süslenir servis edilir. Arzuya göre kaymakla da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments