YAĞLI GEVREK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Kasım 2019 Pazar

YAĞLI GEVREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
YAĞLI GEVREK
MALZEMELER
250 gr eritilmiş tereyağı (tercihen margarin)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Kibrit kutusu kadar yaşmaya
Aldığı kadar un






Üzeri için
Kavrulmuş susam
Yumurta akı
YAPILIŞI
İlk önce ılık suya şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırıp özüyoruz.
Unun ortasını havuz gibi açarak,tüm malzemeleri ilave edip yoğuruyoruz.
Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat ılık yerde kapalı olarak mayalandırıyoruz.
Elimizle çubuk şekli verip , tepsiye diziyoruz.üzerine yumurta akı ve susam serpiyoruz.175 derece fırında üstleri hafif kızara kadar pişiriyoruz.Tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra tepsiden alıp, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsunsunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments