Yumuşacık Yağ Çekmeyen Sütlü Pişi
Ön mayalama için=
1 paket kuru maya
Yarim su bardagi ılik su
1 tatli kasigi toz seker
3,5 - 4 su bardagi arasi un
1 tatlï kasigi tuz
Hazırlanışı =
Öncelikle 1 pk kuru mayayı karıstırma kabına alalim. Üzerine sekeri ve yarım su bardağı ılık suyu koyalım karıstırıp üzerini kapatalım mayamızın kabarmasını bekleyelim.
Mayamız kabardıktan sonra sütü ve unumuzu ekleyerek yumusak bir hamur yoguralım.
Yogurdumuz hamurun üzerine strec flim le kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun tamamını masaya hafif un serpip alalım Cok ince olmayacak şekilde acalım.
Su bardağı ile keselim.
Kestıgımiz hamurların üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat kadar bekletelim.
Daha sonra bol kızgın yagda arkalı önlü kızartalım.
Afiyet olsun 😊 'na tesekkurler.
Ön mayalama için=
1 paket kuru maya
Yarim su bardagi ılik su
1 tatli kasigi toz seker
3,5 - 4 su bardagi arasi un
Sponsorlu Bağlantılar
1su bardagı ılık sut1 tatlï kasigi tuz
Hazırlanışı =
Öncelikle 1 pk kuru mayayı karıstırma kabına alalim. Üzerine sekeri ve yarım su bardağı ılık suyu koyalım karıstırıp üzerini kapatalım mayamızın kabarmasını bekleyelim.
Mayamız kabardıktan sonra sütü ve unumuzu ekleyerek yumusak bir hamur yoguralım.
Yogurdumuz hamurun üzerine strec flim le kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun tamamını masaya hafif un serpip alalım Cok ince olmayacak şekilde acalım.
Su bardağı ile keselim.
Kestıgımiz hamurların üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat kadar bekletelim.
Daha sonra bol kızgın yagda arkalı önlü kızartalım.
Afiyet olsun 😊 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments