Fıstık pare
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2/3 damla limon suyu
Hazirlanişi
Öncelikle şerbet için malzemelerini kariştırıp kaynatıp bir kenara alıyoruz.daha sonra hamurumuz İçin oda sıcaklığında erittiğimiz tereyağını, bir yoğurma kabına alıp üzerine sırasıyla tüm malzemelerimizi ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuz toparlanıp kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp görseldeki kalıpla veya daha farklı bir kalıp kullanabilirsiniz, veya elinizde şekil verebilirsiniz, şekil verdiğimiz hamurumuzu fırın tepsimize aralıklı bir şekilde dizip, 175 derece öncede ısıttığımız fırında hafif kızarıncaya kadar pişirip ılık şerbet ile buluşturup dinlenmeye bırakıyoruz. bir kaç saat sonra şerbeti çekince servise hazırdır efendim.😋
Afiyet olsun 😋 'a tesekkurler.
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı toz fıstık1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2/3 damla limon suyu
Hazirlanişi
Öncelikle şerbet için malzemelerini kariştırıp kaynatıp bir kenara alıyoruz.daha sonra hamurumuz İçin oda sıcaklığında erittiğimiz tereyağını, bir yoğurma kabına alıp üzerine sırasıyla tüm malzemelerimizi ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuz toparlanıp kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp görseldeki kalıpla veya daha farklı bir kalıp kullanabilirsiniz, veya elinizde şekil verebilirsiniz, şekil verdiğimiz hamurumuzu fırın tepsimize aralıklı bir şekilde dizip, 175 derece öncede ısıttığımız fırında hafif kızarıncaya kadar pişirip ılık şerbet ile buluşturup dinlenmeye bırakıyoruz. bir kaç saat sonra şerbeti çekince servise hazırdır efendim.😋
Afiyet olsun 😋 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments