Sponsorlu Bağlantılar
ÇÖREK OTLU ATIŞTIRMALIK KURABİYE
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı dolusu çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı nişasta
3,5 su bardağı un
Hazirlanişi
Tüm malzemeler derince bir kaba alınıp yoğurulur. Unu kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.sonra minik fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, susam veya çörek otu serpip, fırın tepsimize aralıklı bir şekilde dizip 175 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋 .'na tesekkurler.
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı dolusu çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı nişasta
3,5 su bardağı un
Hazirlanişi
Tüm malzemeler derince bir kaba alınıp yoğurulur. Unu kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.sonra minik fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, susam veya çörek otu serpip, fırın tepsimize aralıklı bir şekilde dizip 175 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋 .'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments