KIYMALI SODALI BÖREK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

3 Ocak 2020 Cuma

KIYMALI SODALI BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KIYMALI SODALI BÖREK
Malzemeler
6 adet yufka
Sosu İçin;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe sade maden suyu)
1 yumurtanın beyazı
İç Harcı İçin;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
karabiber
tuz
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı ve kalan sos






Hazırlanışı
Kıymalı böreğimiz için önce;Yağımızda yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
Karabiber ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için; Süt, maden suyu ,sıvı yağı ve yumurta beyazını bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkayı önce yuvarlak şekilde serip sostan sürüyoruz.
Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz.
Kıymalı iç harcımızdan uzun kısmına koyup yanlarını içe katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
Yaplanmış yada kağıt serilmiş tepsiye ortasından başlayarak diziyoruz.
Diğer yufkalara aynı yapıyoruz.
Kalan sosu böreğin üzerine her tarafına gelecek şekilde döküyoruz .
Böreğimizi bir saat kadar bekletiyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kıymalı böreğimiz hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.💯suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments