Sponsorlu Bağlantılar
1 orta boy karnabahar
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı maden suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 er çay kaşığı,tuz,kara biber pul biber
Kızartmak İçin; Sıvı yağ
Hazırlanışı;
Karnabaharlar küçük parçalar halinde dal dal ayrılır ve yıkanıp süzülür.
Bir tencere koyup üzerini geçecek şekilde su ve tuz konur, kaynamaya bırakılır. Ne çok yumuşayacak ne sert kalacak karnabaharlar haşlanır. Suyunu süzüp kenara bırakılır.
Bu arada sosu için bir kaba yumurtaları kırıp çırpılır.Un,kabartma tozu,tuz baharatlar ve maden suyu ekleyip iyice karıştırılır.
Sos kıvamı kek hamuru gibi olacak.Haşlanmış karnabaharları tek tek sosa batırıp kızgın yağda kızartılır.
Servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments