Ayva Reçeli - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Şubat 2020 Cuma

Ayva Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar
 HARİKA AYVA REÇELİ 💛
Malzemeler
3 adet orta boy ayva
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu veya 1 fiske limon tuzu . .
Sponsorlu Bağlantılar
Hazırlanışı






Öncelikle ayvaların kararmaması için 1 kaba su doldurulur Soyulup dilimlenen ayvalar suyun içine atılır. Sonra minik küpler halinde doğranır. Tencereye alınıp  üzerine şeker ve suyu ilave edilir. Orta ateşe konulur kaynamaya başlayınca karıştırılır ve en kısık ateşe çekilip pişmeye bırakılır. 30- 40 dk duruma göre kaynadıktan sonra kontrol edilir. Koyulaşmaya başlayınca 1 çay kaşığı  tereyağ yada margarin koyabilirsiniz (köpüksüz olması için şart değil ) 5 dk daha kaynatılır. Limon suyu damlatılıp az daha kaynatılıp kapatılır. Suyunu iyice çekmesine gerek yok sulu kalsın çünkü ayvanın yapısı gereği soğuyunca hafif jöleleşecektir. Sıcak kavanoza konulup ters çevrilip soğuyana kadar bekletilir.
📍Ayva çekirdeği doğal şeffaf jöle yapımında kullanıldığı için koyulaştırma özelliğine sahiptir. Fakat jöleden de bilindiği üzere renk değiştirme özelliği yoktur. Ayva çekirdeği reçeli kırmızı yapmaz. Kaynama süresi uzadıkça ayva rengi değişir. Suyunu az koymayın uzun süre kaynatın. Ben çekirdek koymadım ve renk ortada 😉👍 📍 Ayva bekletilip yapılmaz yoksa taneleri sert sert olur yumuşak olmaz
AFİYET OLSUN neslinin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments