TEK ATIMLIK MİNİ KURABİYELER 💎
Malzemeler:
250 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
5-5.5 su bardağından un
Ben 1 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ve 2 tepeleme yemek kaşığı fındık içi koydum 👌🏻✌🏻
Hazırlanışı:
Yumusak yağ pudra şekeri, sıvıyağ, vanilya ve nişasta karıştırılır.
Unu yavas yavas eklenir yoğurulur.
Bayağı yumuşacık bir hamur elde edilir. Kabartma tozu yok.
En son istenilen malzeme eklenip yoğurulur neyli istiyorsanız. Hindiztan cevizli olur, cevizli olur sadece fındıklı veya fıstıklı yada tarçınlı 🙈👌🏻 Yani gerisi sizde✌🏻 Fındıktan az büyük parçalar koparılır , yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
170 ° önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından alınır henüz soğumadan ılıkken pudra sekeri serpilir. Veya sıcakken pudra şekeri içinde de yuvarlayabilirsiniz.
Soğuduktan sonra da serpebilirsiniz. Size kalmış.
Çok büyük olmasınlar ki kıyır olsunlar 👌🏻
Afiyet Olsun 'na tesekkurler.
Malzemeler:
250 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Sponsorlu Bağlantılar
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası5-5.5 su bardağından un
Ben 1 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ve 2 tepeleme yemek kaşığı fındık içi koydum 👌🏻✌🏻
Hazırlanışı:
Yumusak yağ pudra şekeri, sıvıyağ, vanilya ve nişasta karıştırılır.
Unu yavas yavas eklenir yoğurulur.
Bayağı yumuşacık bir hamur elde edilir. Kabartma tozu yok.
En son istenilen malzeme eklenip yoğurulur neyli istiyorsanız. Hindiztan cevizli olur, cevizli olur sadece fındıklı veya fıstıklı yada tarçınlı 🙈👌🏻 Yani gerisi sizde✌🏻 Fındıktan az büyük parçalar koparılır , yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
170 ° önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından alınır henüz soğumadan ılıkken pudra sekeri serpilir. Veya sıcakken pudra şekeri içinde de yuvarlayabilirsiniz.
Soğuduktan sonra da serpebilirsiniz. Size kalmış.
Çok büyük olmasınlar ki kıyır olsunlar 👌🏻
Afiyet Olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments