Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklavalık Yufkadan Tatlı ✨
Malzemeler
Baklavalık yufka (ben bir tepsiyi dolduracak kadar kullandım)
250 gram Tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase dövülmüş ceviz
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetimizi ocağa koyalım, tamamen soğuması gerekiyor.
Kaynamaya başlayınca 1 dilim limon ekleyelim, 5 dk kaynatalım ve altını kapatalım. Soğuk bir yere koyarak tamamen soğumaya bırakalım.
250 gr yağımızı tavamıza alıp eritelim, için yarım çay bardağı kadar da sıvı yağ ekleyelim.
1 adet yufkayı tezgaha serelim, 2 yemek kaşığı Tereyağ sürelim, 2 yemek kaşığı kadar cevizi heryerine gelecek şekilde serpelim.
İnce oklavamızla çok gevşek olmayacak şekilde saralım ve büzgü yapalım.
Oklavadan çıkarıp iki ucunu içe doğru katalayalım.
Tepsimize dizelim.
Yağımız kaldıysa kalan yağı tüm baklavalara yedirelim, yağ kalmadı ise fırça ile sıvıyağ sürebiliriz.
180 derecede fanlı fırında her tarafı kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan 5 dk sonra sıcak baklavalara soğumuş şerbeti dökelim.
Dinlendikten sonra servise hazır.
Dikkat!!!!!!! soğuk şerbet sıcak baklava . Çıtır çıtır oluyor gönül rahatlıyla yapabilirsiniz.mutfakta_kubra_var'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments