Sponsorlu Bağlantılar
Pamuk poğaça ( şerit şekliyle)
🔹 1 paket yaş maya : veya iki paket 10 gr kuru maya
🔹3 yumurta ( ikisinin sarısı yüzeyi için ayrılacak)
🔹125 gr eritilmiş tereyağı 🔹Yarım su bardağı sıvıyağ
🔹2 su bardağı ılık süt 🔹1 su bardağı yoğurt
🔹1 su bardağı ılık su
🔹3 yemek kaşığı şeker
🔹2 tatlı kaşığı tuz 🔹Un .
Hazırlanışı 👉🏻
ÖN MAYALAMA;Öncelikle ılık suyun içine mayamızı bir kaşık şeker ve bir kaşık unu alıp güzelce karıştıralım. Beş dakika kadar kabarmasını bekleyelim. 👉🏻 Bu işleme ön mayalanma diyoruz. Hamur yoğurma kabımıza maya hariç bütün malzemeleri alıp güzelce karıştıralım. Daha sonra ön mayalanma yaptığımız mayamızı da ilave edip yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında olsun. Hamuru toparladıktan sonra en az 5 dakika daha yoğurmaya devam edelim.👈 Bu en önemli püf noktalarından birisidir. Hamurumuzun üzerini kapatarak veya büyük bir buzdolabı torbasına alıp ağzını sıkıca bağlayarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra istediğiniz şekli verip tepsimize dizelim. Burada da en az 20 dakika mayalanma işlemimizi devam ettirelim. Yumurta sarısı sürüp poğaçalarınızı önceden ısıtılmış 200° fırına verip nar gibi kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez kapatırsak pamuk gibi olacaktır.Deneyecek olan herkese şimdiden kolay gelsin 🙋💞💞💞 Not: mayamızı içine atarak ön mayalanma yapacağımız suyun sıcaklığı çok önemlidir. Ne çok sıcak nede soğuk olmasın. Yoğurt mayalama kıvamında bir sıcaklık yeterlidir. eminebutikpasta'ya tesekkurler.
🔹 1 paket yaş maya : veya iki paket 10 gr kuru maya
🔹3 yumurta ( ikisinin sarısı yüzeyi için ayrılacak)
🔹125 gr eritilmiş tereyağı 🔹Yarım su bardağı sıvıyağ
🔹2 su bardağı ılık süt 🔹1 su bardağı yoğurt
🔹1 su bardağı ılık su
🔹3 yemek kaşığı şeker
🔹2 tatlı kaşığı tuz 🔹Un .
Hazırlanışı 👉🏻
ÖN MAYALAMA;Öncelikle ılık suyun içine mayamızı bir kaşık şeker ve bir kaşık unu alıp güzelce karıştıralım. Beş dakika kadar kabarmasını bekleyelim. 👉🏻 Bu işleme ön mayalanma diyoruz. Hamur yoğurma kabımıza maya hariç bütün malzemeleri alıp güzelce karıştıralım. Daha sonra ön mayalanma yaptığımız mayamızı da ilave edip yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında olsun. Hamuru toparladıktan sonra en az 5 dakika daha yoğurmaya devam edelim.👈 Bu en önemli püf noktalarından birisidir. Hamurumuzun üzerini kapatarak veya büyük bir buzdolabı torbasına alıp ağzını sıkıca bağlayarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra istediğiniz şekli verip tepsimize dizelim. Burada da en az 20 dakika mayalanma işlemimizi devam ettirelim. Yumurta sarısı sürüp poğaçalarınızı önceden ısıtılmış 200° fırına verip nar gibi kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez kapatırsak pamuk gibi olacaktır.Deneyecek olan herkese şimdiden kolay gelsin 🙋💞💞💞 Not: mayamızı içine atarak ön mayalanma yapacağımız suyun sıcaklığı çok önemlidir. Ne çok sıcak nede soğuk olmasın. Yoğurt mayalama kıvamında bir sıcaklık yeterlidir. eminebutikpasta'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments