HİNDİSTAN CEVİZLİ ISLAK KEK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Şubat 2020 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ ISLAK KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
HİNDİSTAN CEVİZLİ ISLAK KEK
(Büyük boy dikdörtgen borcam - Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu






Üzeri için;
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilin
Sosu için;
1 kutu krema
Yarım su bardağı süt
100 gram tereyağı
~~~
Hazırlanışı
Yumurtalar, şeker ve vanilyayı mikserin yüksek devrinde krema kıvamına gelene dek çırpın.
Sütü ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip söndürmeden yavaşça tel çırpıcı ile karıştırın. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökün.
Bir kasede toz şeker, Hindistan cevizi ve vanilyayı karıştırıp kek hamurunun her yerine eşit şekilde serpin.
önceden 200 derecede ısıtılmış fansız fırında kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Kek pişerken bir sos tenceresine krema, tereyağı ve sütü alıp ısıtmaya başlayın. Kaynama noktasına gelene dek ısıtın ve kek fırından çıkar çıkmaz sıcağı sıcağına dökün.
Kekiniz soğudunda dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun...pukumutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments