PORTAKALLI İRMIK HELVASI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Şubat 2020 Cumartesi

PORTAKALLI İRMIK HELVASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PORTAKALLI İRMIK HELVASI
🍊1su bardağı tozşeker
🍊1su bardağı sicak su
🍊2yemek kaşığı tereyağı yada margarin
🍊1su bardağı dolusu irmik
🍊1portakal kabuğu (şart değil)
🍊Yarim su bardağı portakal suyu
YAPILIŞI;






🍊 Öncelikle kaynar suyu ve tozşekeri bir kasede eritelim ve bir kenara bırakalım.
🍊 Tavaya tereyağını alarak eritelim.
🍊 Üzerine irmiği ekleyerek kokusu çıkıp rengi değişene kadar kavuralım. 🍊 Burada önemli olan irmiği orta ateşte ve sürekli karıştırarak en az 10 dakika kadar kavurmak.
🍊 İrmik yeterince kavrulduktan sonra portakal kabuğunun rendesini ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
🍊 Üzerine portakal suyu ilave edip tekrar karıştıralım.
🍊 Hazırladığımız şerbeti irmiğe ilave ederek hızlıca karıştırıyorum.
🍊 İrmikler şerbetini çektikten ve kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım.
🍊 Üzerine havlu peçete koyarak yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim.
🍊 Daha sonra helvamızı istediğimiz farklı kalıplarla şekillendirerek servis yapalım. Afiyet olsun.zeynkurabiye'ye tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments