KAFES TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Şubat 2020 Çarşamba

KAFES TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KAFES TATLISI🎍
👉malzemeler:
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket kabartma tuzu
1 paket vanilya
1 limon yada portakal kabuğu rendesi






Muhallebi için;
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu (200 ml) krema
Şerbet için;
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu 👉yapılışı:
Öncelikle muhallebi için vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapattığımız muhallebimiz ılınınca vanilya ve kremayı da ilave edip mikserle çırpıyoruz. (Kıvamı nişastadan dolayı çok katı olursa çırpılırken çok az süt ekleyebilirsiniz) kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip hazırladığımız kek harcımızı yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye yayalım. Üzerine hazırladığımız muhallebiyi sıkma torbasına alıp kafes şeklinde enine boyuna çizgiler şeklinde sıkalım. 170 derece fırında tatlımızı pişirip bu arada şerbetini kaynatalım. Fırından çoktan tatlımız ılınınca ılık tatlıya ılık şerbeti döküp çekmesini bekleyelim. Şerbetini tamamen çeken tatlıyı dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋mimar_seda'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments