Sponsorlu Bağlantılar
MANDALİNALI MUHALLEBİLİ TATLI 🍊
Malzemeler;
Mandalina sosu için;
3,5 su bardağı mandalina suyu,
3,5 yemek kaşığı nişasta,
1 çay bardağı şeker,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhabalar 👋🏻
Hazır tam mevsimi gelmişken bu tatlı güzel gitmez mi?? 🍊👌🏼tadı ekşi olmayan bir tatlı garanti veriyorum tabii bu tatlı birazda sizin mandalinalarınıza bağlı mandalinalar tatlı olursa tadı gayet güzel oluyor 😍👌🏼🧡🍊 ben yemelere doyamadım harika bir lezzet hemde tam hafif tatlı severlere göre bu lezzeti istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ben bu kalıbı tercih ettim o halde yapımına hemen geçelim;
Öncelikle kalıbımızı suyla ıslatalım ıslatmazsak tatlı düşmez, parçalanır sorun yaşayabilirsiniz orta boy bir tencereye mandalina suyunu, nişastasını, şekerini alıp kaynayana kadar karıştıralım ve kıvamında bir sos elde edelim, sonra kalıbımıza dökelim 1 saat dolapta bekletelim o şekilde soğusun eğer muhallebisini hemen dökerseniz, birbirine karışır ve hoş görüntü oluşmaz bu önemli. ☝🏼
Muhallebisi için; gerekli bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan hemen sonra soğuyan sosun üzerine hemen dökelim. Muhallebisini döktükten sonra hindistan cevizide dökelim ki keserken yapışmasın sorun yaşamayalım. Dolapta en fazla 4-5 saat bekleterek soğumaya bırakalım, bir tabağa ters çevirelim ve dileğimize göre süsleyip servise sunalım, çok pratik bir tatlı herkesin denemesini tavsiye ederim. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Malzemeler;
Mandalina sosu için;
3,5 su bardağı mandalina suyu,
3,5 yemek kaşığı nişasta,
1 çay bardağı şeker,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhabalar 👋🏻
Hazır tam mevsimi gelmişken bu tatlı güzel gitmez mi?? 🍊👌🏼tadı ekşi olmayan bir tatlı garanti veriyorum tabii bu tatlı birazda sizin mandalinalarınıza bağlı mandalinalar tatlı olursa tadı gayet güzel oluyor 😍👌🏼🧡🍊 ben yemelere doyamadım harika bir lezzet hemde tam hafif tatlı severlere göre bu lezzeti istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ben bu kalıbı tercih ettim o halde yapımına hemen geçelim;
Öncelikle kalıbımızı suyla ıslatalım ıslatmazsak tatlı düşmez, parçalanır sorun yaşayabilirsiniz orta boy bir tencereye mandalina suyunu, nişastasını, şekerini alıp kaynayana kadar karıştıralım ve kıvamında bir sos elde edelim, sonra kalıbımıza dökelim 1 saat dolapta bekletelim o şekilde soğusun eğer muhallebisini hemen dökerseniz, birbirine karışır ve hoş görüntü oluşmaz bu önemli. ☝🏼
Muhallebisi için; gerekli bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan hemen sonra soğuyan sosun üzerine hemen dökelim. Muhallebisini döktükten sonra hindistan cevizide dökelim ki keserken yapışmasın sorun yaşamayalım. Dolapta en fazla 4-5 saat bekleterek soğumaya bırakalım, bir tabağa ters çevirelim ve dileğimize göre süsleyip servise sunalım, çok pratik bir tatlı herkesin denemesini tavsiye ederim. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments