KIRMIZI KADİFE PASTA (RED VELVET CAKE) - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Şubat 2020 Salı

KIRMIZI KADİFE PASTA (RED VELVET CAKE)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KIRMIZI KADİFE PASTA (RED VELVET CAKE)
Emeğe saygı lütfen beğeni ve yorumlarınızla destek olursanız sevinirim ☺️🙏🏼❤️
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
110 gram tereyağı, (7 yemek kaşığı)
1 su bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı elma sirkesi,
1 çay kaşığı karbonat,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığı limon suyu ,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz gıda boyası.
3 su bardağı un.
Kreması için;






200 gram labne peyniri,
150 gram sıvı krema,
1 kutu krem şanti (2 poşet),
1 tane limon rendesi
YAPILIŞI;
Bu yumuşacık kırmızı kadife görünümlü keki yapmak için hemen yapım aşamalarına geçelim;
Öncelikle burda sütümüzü limon suyu ile kestirmemiz gerekiyor sütün içine limon suyunu ekleyerek 20 dk kadar kestirelim bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri, mikserle iyice çırpalım, tek tek yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edelim ardından sıvıyağını, kesilmiş sütü de ilave edelim toz gıda boyasını da koyup karıştıralım en son bütün kuru malzemeleri bir süzgeçe koyup harca eleyelim sonra mikserle tekrar karıştıralım iyice kıvama gelen keke en son karbonat ve sirke karışımını ilave edelim fazla çırpmadan, önceden ayarladığımız 2 ayrı 24 cm’lik çember veya kelepçeli kalıplara paylaştırılalım ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim fırından fırına pişirme süresi değişebilir kontrollü pişirin, pişen kekleri soğumaya bırakın ve 1 gece dolapta dinlendirin, kalp modeli kağıdı koyup kekleri kesin, arta kalan kenar kısımlarını robottan çekin onlar üzeri için lazım olacaklar, kremasını yapmak için; bir kaseye kremayı alalım 3-4 dk yüksek devirde çırpalım, sırasıyla labne peynirini ve krem şantileri de ilave edip, 5 dk kadar daha çırpıp dolaba kaldıralım soğuyan kremayı keklerin arasına ve üzerine gelecek şekilde sıvayalım en son, rondodan çekilmiş kek ufaklarını her yerine gelecek şekilde bulayarak kaplayalım, en son üzerini dileğinize göre süsleyebilirsiniz ben inci ve gül kullandım dolapta 5-6 saat dinlendirdikten sonra servise sunalım kekimiz hazır. Afiyet olsun.ilknurunpastablogu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments