Muhallebili Kadayıf - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Şubat 2020 Salı

Muhallebili Kadayıf

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çok pratik ve lezzetli bir tarifle geldim
MALZEMELER
1 litre süt
3 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
200 gr tereyağı
200 gr kavrulmuş kadayıf
Hazırlanışı






Bu 3 malzemeyi tencerede alıp iyice karıştırarak orta ateste pişirelim.fokurdayınca ocağın altını kapatıp 2 paket vanilya 200 gram tereyağ ekleyelim.eklediğimiz malzemelerden sonra 5 dakika mikserle çırptım.daha akışkan ve parlak bir görünüme geldi.muhallebiyi sıcakken tepsiye dökelim bekletmeyelim.. 

Bir fırın tepsisine 200 gr kavrulmuş kadayıfı serelim(marketlerde ve yufkacılarda 200 gramlık kutularda hazır satılıyor ben hepsini kullanmadım)muhallebiyi döküp üzerini düzeltelim.akşamdan yapıp ertesi gün katlarsanız daha iyi olur..
Ben dolapta 4saat beklettim.dilimlerkende mutlaka kare keselim.dikdörtgen yada biçimsiz kesersiniz üçgenleriniz tam olmaz..
Sıkma torbanız varsa krem şantiyi benim gibi sıkabilirsiniz yoksa kasıklada yayabilirsiniz..
1 poşet krem şantiyi yarım su bardağı sütle hazırlayalım.
Ortasına Antep fıstığı koydum ve üçgen katladım.hepsi bu kadar.. Afiyet olsun.azimearas'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments