Sponsorlu Bağlantılar
Puf Puf Poğaça
Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta ( sarıları üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
Ara katlara sürmek için tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı ılık suyun içine maya dökülür ve karıştırılır. Üzeri kapatılır, köpük köpük olana dek mayalanmaya bırakılır. Yoğurma kabına ılık süt, yumurta beyazları, şeker ve tuz alınır. Üzerine maya eklenir. Hepsi karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Son aşamada hamuru toparlamak için elimize bir miktar sıvı yağ döküp toparlayabiliriz. Un ile toparlamaya çalışırsak sert bir hamur olmuş olur ve güzel kabarmaz. Hamur yoğurulduktan sonra ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünür ve 9 ar beze yapılır. Toplamda 18 beze olacak. İlk bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim. 9 kat beze için aynı işlemleri tekrarlayıp 9. bezenin üstüne tereyağı sürmeyelim. Hazırladığımız 9 katı buzdolabına kaldıralım.
Kalan 9 beze için de aynı işlemleri tekrarlayalım. Yağı donan 9 bezeyi dolaptan alalım ve merdane yardımıyla açmaya başlayalım. İstediğimiz büyüklüğe gelince önce dörde sonra tekrar dörde bölerek 16 tane üçgen elde edelim. Uzun kenarına iç harcımızdan koyup kruvasan 🥐 şekli verelim. Diğer kalan hamur için de aynı işlemleri yapıp fırın tepsisine alalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
Ben iç harcını patatesli yaptım. Patatesleri haşlayıp püre haline getirdim. 1 soğanı ince ince doğrayıp üzerine patates püresini ekledim. Kırmızı toz biber ve tuz ekleyip soğumaya bıraktım. Siz neyli severseniz o şekilde yapabilirsiniz. Hamurunuzun büyüklüğüne göre beze sayısı ve kruvasan şekilli poğaça sayısı farklılık gösterebilir. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Umarım seversiniz. Afiyet olsun. ❤️maynininmutfagi'na tesekkurler.
Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta ( sarıları üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
Ara katlara sürmek için tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı ılık suyun içine maya dökülür ve karıştırılır. Üzeri kapatılır, köpük köpük olana dek mayalanmaya bırakılır. Yoğurma kabına ılık süt, yumurta beyazları, şeker ve tuz alınır. Üzerine maya eklenir. Hepsi karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Son aşamada hamuru toparlamak için elimize bir miktar sıvı yağ döküp toparlayabiliriz. Un ile toparlamaya çalışırsak sert bir hamur olmuş olur ve güzel kabarmaz. Hamur yoğurulduktan sonra ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünür ve 9 ar beze yapılır. Toplamda 18 beze olacak. İlk bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim. 9 kat beze için aynı işlemleri tekrarlayıp 9. bezenin üstüne tereyağı sürmeyelim. Hazırladığımız 9 katı buzdolabına kaldıralım.
Kalan 9 beze için de aynı işlemleri tekrarlayalım. Yağı donan 9 bezeyi dolaptan alalım ve merdane yardımıyla açmaya başlayalım. İstediğimiz büyüklüğe gelince önce dörde sonra tekrar dörde bölerek 16 tane üçgen elde edelim. Uzun kenarına iç harcımızdan koyup kruvasan 🥐 şekli verelim. Diğer kalan hamur için de aynı işlemleri yapıp fırın tepsisine alalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
Ben iç harcını patatesli yaptım. Patatesleri haşlayıp püre haline getirdim. 1 soğanı ince ince doğrayıp üzerine patates püresini ekledim. Kırmızı toz biber ve tuz ekleyip soğumaya bıraktım. Siz neyli severseniz o şekilde yapabilirsiniz. Hamurunuzun büyüklüğüne göre beze sayısı ve kruvasan şekilli poğaça sayısı farklılık gösterebilir. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Umarım seversiniz. Afiyet olsun. ❤️maynininmutfagi'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments