SÜTLAÇ - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Şubat 2020 Perşembe

SÜTLAÇ

Sponsorlu Bağlantılar
SÜTLAÇ🥄🥄🥄
1 kilo süt
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
Çok az tuz. ( çay kaşığının ucuyla)
1 çay bardağı toz şeker. ( Damak tadına göre azaltıla veya çoğaltılabilir.
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay kaşığı nişasta
Hazırlanışı






Öncelikle suyumuzu tencereye alarak kaynatalım bir çimdik tuz ilave edelim. Ardından iyice yıkamış olduğumuz pirinçleri ilave ederek kısık ayarda pirinçler suyu çekene kadar pişirelim. Daha sonra sütümüzü ilave ederek 10 ,15 dakika kaynatalım. Şekerimizi ilave edelim 5 dakika kadarda bu şekilde pişirelim. Son olarak nişastamızı çok az miktar da süt ile açarak sütlacımıza ilave edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra sütlacımız hazır. Eşit şekilde kaselerimize alarak oda sıcaklığına gelince buzdolabımıza kaldıralım. Üç saat kadar dinlenip soğuduktan sonra servise hazır. .

⏩Not: Buzdolabında en az iki saat üstü açık şekilde kalsın bu üstünün kaymak ve tutmasına ve buruş buruş olmasına yardımcı olacaktır😊 tabi sürün kalitesine göre daha az veya daha çok kaymak tutmuş olacaktır. Ben açık süt ile yapıyorum sütlacımı mutlaka 👌🏻eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments