Limon sulu pelte irmik tatlısı
Peltenin tarifi
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı su
1limon kabuğu rendesi
1çay bardağı toz şeker minik boy
1vanilya
1yemek kaşığı nişasta (buğday mısır fark etmez )
İrmik tatlısı
500ml süt
4yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker
1yemek kaşığı tereyağ
1vanilya
İlk önce pelteyi yapıyoruz bütün malzemeleri tencereye koyuyoruz kaynatıyoruz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz kalıba döküyoruz sırada irmik tatlısını yapıyoruz tereyağ vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye koyup ocakta kaynatıyoruz kaynayınca tereyağ ve vanilyayı koyuyoruz önceden hazırladığımız portakal peltesinin üzerine döküyoruz kalıbın ağzını kapatıyoruz buz dolabında bir gün bekletiyoruz afiyetle yiyoruz 😊😊
Hiç yorum yok:
comments