BALON GİBİ KABARAN PİTA EKMEĞİ
Malzemeler:
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yogurt
2 yemek kaşığı sıvıyag
5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Hazırlanışı
Öncelikle mayamızı derin bir kaseye alip uzerine şekeri ilave ediyoruz daha sonra ılık suyu üzerine döküp ağzını kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
Unumuzu hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz ortasını havuz şeklinde açıp kabaran mayamızı ilave ediyoruz tuzumuzu ve yağımızı koyduktan sonra ılık sütümüzü ve yogurdu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Eğer un az geldiyse biraz daha ilave edebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp 45 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan
mandalina büyüklüğünde bezeler alalıp tatlı tabağı büyüklüğünde aciyoruz hamurumuz çok ince çok yada çok kalın olmayacak orta kalınlıkta olsun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurlarımızı yerleştirelim yarim saat kadar tepsi mayasi icin bekletip fırına verelim.
Önceden ısınmış 250 derecelik fırınımızda yaklaşık 14-15 dk hamurların üzeri kızarana kadar pişirelim ve hamurlarımız pişerken asla kapağı aç kapat yapmayalım çünkü o zaman fırın soğuyor ve hamur şişmiyor.Bu yüzden hamurun üzeri ve alti kızarınca alalım balon ekmeklerimizi 😊👍
Malzemeler:
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yogurt
2 yemek kaşığı sıvıyag
5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Hazırlanışı
Öncelikle mayamızı derin bir kaseye alip uzerine şekeri ilave ediyoruz daha sonra ılık suyu üzerine döküp ağzını kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
Unumuzu hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz ortasını havuz şeklinde açıp kabaran mayamızı ilave ediyoruz tuzumuzu ve yağımızı koyduktan sonra ılık sütümüzü ve yogurdu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Eğer un az geldiyse biraz daha ilave edebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp 45 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan
mandalina büyüklüğünde bezeler alalıp tatlı tabağı büyüklüğünde aciyoruz hamurumuz çok ince çok yada çok kalın olmayacak orta kalınlıkta olsun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurlarımızı yerleştirelim yarim saat kadar tepsi mayasi icin bekletip fırına verelim.
Önceden ısınmış 250 derecelik fırınımızda yaklaşık 14-15 dk hamurların üzeri kızarana kadar pişirelim ve hamurlarımız pişerken asla kapağı aç kapat yapmayalım çünkü o zaman fırın soğuyor ve hamur şişmiyor.Bu yüzden hamurun üzeri ve alti kızarınca alalım balon ekmeklerimizi 😊👍
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments