RULO PASTA
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tuzu
Kreması
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
100 ml çiğ krema ( kontrollü eklenecek. İstediğimiz kıvama gelince eklemeyi bırakalım)
2 yemek kaşığı toz kremşanti.
Üzerini kaplamak için
1 paket kremşanti
1 su bardağından iki parmak eksik soğuk süt ( çok koyu olursa bir iki yemek kaşığı kadar daha süt ekleyebilirsiniz
Hazırlanışı;
Önce kremayı hazırlayın.Vanilya çiğ krema ve bir kaşık kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra vanilyayı ekleyin. Tamamen soğuduktan sonra çiğ kremamızı ve şantimizi ekleyip aynı zamanda mikserle karıştırarak istediğimiz kıvama gelmesini sağlayın. Kremamız hazır.👍
Pandispanyamız için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Sovı yağımızı ekleyelim. Eleyerek hazır ettiğimiz un kabartma tuzu ve vanilyamızıda karışıma azar azar ekletelim ve spayula ile yavaş yavaş karıştıralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsinize eşit şekilde dökerek 180°’de 10-15 dakika pişirelim. Kekimiz piştikten sonra fırından alıp kağıdı ile birlikte rulo yapalım. Bir kaç dakika bu şekilde bekletelim.
Daha sonra dikkatlice açarak önceden hazır ettiğimiz kremamızı güzelce sürelim. İsteğe göre muz kullanabilirsiniz.güzelce rulo haline getirerek üzerini streç ile saralım. Hem biraz yumuşasın hem güzelce şekli sabitlensin. Daha sonra hazırladığımız krem şanti ile kaplayarak dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.eminebutikpasta'ya tesekkurler.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tuzu
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket vanilya1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
100 ml çiğ krema ( kontrollü eklenecek. İstediğimiz kıvama gelince eklemeyi bırakalım)
2 yemek kaşığı toz kremşanti.
Üzerini kaplamak için
1 paket kremşanti
1 su bardağından iki parmak eksik soğuk süt ( çok koyu olursa bir iki yemek kaşığı kadar daha süt ekleyebilirsiniz
Hazırlanışı;
Önce kremayı hazırlayın.Vanilya çiğ krema ve bir kaşık kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra vanilyayı ekleyin. Tamamen soğuduktan sonra çiğ kremamızı ve şantimizi ekleyip aynı zamanda mikserle karıştırarak istediğimiz kıvama gelmesini sağlayın. Kremamız hazır.👍
Pandispanyamız için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Sovı yağımızı ekleyelim. Eleyerek hazır ettiğimiz un kabartma tuzu ve vanilyamızıda karışıma azar azar ekletelim ve spayula ile yavaş yavaş karıştıralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsinize eşit şekilde dökerek 180°’de 10-15 dakika pişirelim. Kekimiz piştikten sonra fırından alıp kağıdı ile birlikte rulo yapalım. Bir kaç dakika bu şekilde bekletelim.
Daha sonra dikkatlice açarak önceden hazır ettiğimiz kremamızı güzelce sürelim. İsteğe göre muz kullanabilirsiniz.güzelce rulo haline getirerek üzerini streç ile saralım. Hem biraz yumuşasın hem güzelce şekli sabitlensin. Daha sonra hazırladığımız krem şanti ile kaplayarak dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.eminebutikpasta'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments