ÇARKIFELEK TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Mart 2020 Cumartesi

ÇARKIFELEK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ÇARKIFELEK TATLISI
Malzemeler;
-150 gr oda sıcaklığında margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı irmik
-2 yumurta
-1 silme çay kaşığı tuz
-1 silme çay kaşığı karbonat
-1 silme çay kaşığı kabartma tozu
-Aldığı kadar un






Şerbeti için;
-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-7,8 damla limon suyu
-Bir fiske tuz


Arası için;
-İri doğranmış ceviz
Hazırlanışı;
İlk olarak şerbeti hazırlayalım.Malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.Yaklaşık 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım.Soğumaya bırakalım.

Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.Unu kontrollü bi şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim.Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım.Elimizle hafif açarak arasına ceviz koyup kapatalım.Tekrar yuvarlayıp kaşık yardımıyla kenarlarına şekil verelim.

Bütün hamuru bu şekilde yapıp önceden ısırılmış 180 derece fırında pişirelim.Fırından çoktan hamura soğuk şerbeti döküp dinlendirelim.İrmikli bi tatlı olduğu için şerbeti hemen çekmez.Ben geceden yaptım.3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine fıstık serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.yemek_kelebegi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments