Sponsorlu Bağlantılar
FLANCOCO .
Ablamın tarifiyle 😉
1.5 su bardağı süt reçeli
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı Hindistan cevizi
3 yumurta
1 paket vanilya .
Karamel sos İçin;
1 çay bardağı şeker karamelize edilerek renk aldıktan sonra kalıba dökülür ve 10-15 dakika kadar buz dolabında bekletilir
Not; kalıbımızı sıcak su dolu bir tepsinin içine alarak fırına veriyoruz
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta beyazı bir çimdik tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır ve bir kenarda beklemeye bırakılır. Yumurta sarısının üzerine süt reçeli ve süt eklenerek iyice çırpılır. Vanilya ve Hindistan cevizi de eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Mikserle işimiz bitti😊 Son olarak önceden çırpılmış yumurta akı bir spatula yardımı ile karışıma ilave edilerek güzelce yedirilir ve karamelizemizin olduğu kalıba dökerek 170 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra servis kabına ters çevirilerek kalıptan ayrılır ve hazır.eminebutikpasta'ya tesekkkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments