EKMEK KADAYIFI
Malzemeler
şerbeti için:3.5su bardağı su
3 su bardağı şeker
Keki için:
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı süt
Kreması için:2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı
hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı
Bir kabın içerisinde yumurta, şeker mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpılır. Sonra süt un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrar karıştırılır. 170 derece ısıtılmış fırında kapağı açılmadan 20 dakika kadar pişirilir.
Kek soğuduktan sonra karamelini hazırlamak için bir tencerenin içerisine 3 bardak şeker koyup kısık ateşte eritilir. İyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3.5 bardak kaynar su dökülür. Suyu kattığımızda şeker katılaşıyor, şeker tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz.
Sonra kreması için Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızın hepsini döküp yayıyoruz.Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yaparken üzerine kaymak ya da krem şanti koyup servis edebilirsiniz azimearas'a tesekkurler.
Malzemeler
şerbeti için:3.5su bardağı su
3 su bardağı şeker
Keki için:
3 adet yumurta
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı toz şeker1.5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı süt
Kreması için:2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı
hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı
Bir kabın içerisinde yumurta, şeker mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpılır. Sonra süt un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrar karıştırılır. 170 derece ısıtılmış fırında kapağı açılmadan 20 dakika kadar pişirilir.
Kek soğuduktan sonra karamelini hazırlamak için bir tencerenin içerisine 3 bardak şeker koyup kısık ateşte eritilir. İyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3.5 bardak kaynar su dökülür. Suyu kattığımızda şeker katılaşıyor, şeker tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz.
Sonra kreması için Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızın hepsini döküp yayıyoruz.Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yaparken üzerine kaymak ya da krem şanti koyup servis edebilirsiniz azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments