FINDIKLI KADAYIF SARMA
500 yaş tel kadayıf
2 çorba kaşığı dolusu tereyağ .yarım su bardağı sıvıyağ
ortası için bütün fındık
Şerbet için:3.5 su bardağı şeker .4.5 su bardağı su . Bir dilim limon 👈🏻Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk daha kaynıyacak koyu kıvam olması gerekiyo.
Hazırlanışı:Öncelikle yağları tavada eritip biraz ılıdıktan sonra kadayıfların üzerine döküp elimizle harmanlayalım.
Sponsorlu Bağlantılar
Daha sonra kadayıfları koparmadan parmağımızın işaret ve orta parmağımıza bi miktar sarıp koparalım ve dikkat bi şekilde tepsiye dizelim.Bütün bu işlemi kadayıflar bitene kadar tekrarlayalım.Son olarak fındıkları üzerine yerleştirelim.Ben fındıkları bıcakla ortadan ikiye kesip o şekil yerleştirdim daha rahat doğmasına sebeb oldu.Kadayıfı 190 C fırında kuşatamaz kadar pişirelim.Bu şurada şerbeti hazırlayalım koyu kovan olmasına dikkat edin.Fırından çıkan tatlınız ve şerbetiniz sıcak olmak şartıyla dökün daha çıtır olmasını istiyorsanız sakın üzerini kapatmayın..serifenin_mutfagii'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments