Evde Lahmacun
Malzemeler
1 kilo un
2 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt ( süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su )
1 corba kasigi tuz
Ic harci icin
500 gr kıyma ( isteğe göre az yada çok olabilir )
3 adet soğan
1 adet kırmızı biber( olmasada olur)
1 adet yeşil biber (olmasada olur)
4 adet orta boy domates veya 250 gr lik domates konservesi
2 çorba kaşığı domates salcası
1 çorba kaşığı biber salçası ( isteğe göre domates salçasıda olur )
yarim demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvıyağ ve tuz ( ben 1,5 – 2 tatlı kaşığı kadar kullandım )
Lahmacun Nasıl Yapılır
unu bir kaba alin tuz,mayayi ekleyip karistirin sütü, ilave edin suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar yogurun.hamurunuzu 1 saat sicak tutacak sekilde sarip dinlendirin.
soganlari soyun biberlerin icini cikarin hepsini mutfak robotunda gecirin.Maydanozuda robottan gecirin.mutfak robotu yoksa butun malzemeleri rendeleyin maydanozuda kucuk kucuk dograyin.Kiymayi, tuzu, salcayi,siviyagi,ve baharatlari iyice karistirin
Kabaran hamurdan 20 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün
Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla biraz uzunlamasına buyuk bir salata tabağı kadar açın. Açmış olduğunuz yufkayı tavaya yerleştirerek önceden hazırlamış olduğumuz lahmacun harcından dolu dolu 1,5 corba kaşığı kadar ilave edip yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın.Ve orta ateşte olan ocağınızın üzerine koyarak kapağını kapatıp pişirin ara ara altını kontrol edin. cok kurutmadan pisirelim .ortalama 5 ile 7 dakika arası
Pişen lahmacunları bir düz bir ters gelecek şekilde üst üste koyun resimde görüldüğü gibi ve daha yumuşak olması için geniş bir kaba alın üzerine temiz bir bez örtün lahmacunu biraz kıtır severim derseniz size tavsiyem üst üste koymayın ve yanında bol kopuklu ayran,çoban salata ve limonla servis yapın.
AFIYET OLSUN azimearas'a tesekkurler.
Malzemeler
1 kilo un
2 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt ( süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su )
1 corba kasigi tuz
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket instant mayaIc harci icin
500 gr kıyma ( isteğe göre az yada çok olabilir )
3 adet soğan
1 adet kırmızı biber( olmasada olur)
1 adet yeşil biber (olmasada olur)
4 adet orta boy domates veya 250 gr lik domates konservesi
2 çorba kaşığı domates salcası
1 çorba kaşığı biber salçası ( isteğe göre domates salçasıda olur )
yarim demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvıyağ ve tuz ( ben 1,5 – 2 tatlı kaşığı kadar kullandım )
Lahmacun Nasıl Yapılır
unu bir kaba alin tuz,mayayi ekleyip karistirin sütü, ilave edin suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar yogurun.hamurunuzu 1 saat sicak tutacak sekilde sarip dinlendirin.
soganlari soyun biberlerin icini cikarin hepsini mutfak robotunda gecirin.Maydanozuda robottan gecirin.mutfak robotu yoksa butun malzemeleri rendeleyin maydanozuda kucuk kucuk dograyin.Kiymayi, tuzu, salcayi,siviyagi,ve baharatlari iyice karistirin
Kabaran hamurdan 20 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün
Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla biraz uzunlamasına buyuk bir salata tabağı kadar açın. Açmış olduğunuz yufkayı tavaya yerleştirerek önceden hazırlamış olduğumuz lahmacun harcından dolu dolu 1,5 corba kaşığı kadar ilave edip yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın.Ve orta ateşte olan ocağınızın üzerine koyarak kapağını kapatıp pişirin ara ara altını kontrol edin. cok kurutmadan pisirelim .ortalama 5 ile 7 dakika arası
Pişen lahmacunları bir düz bir ters gelecek şekilde üst üste koyun resimde görüldüğü gibi ve daha yumuşak olması için geniş bir kaba alın üzerine temiz bir bez örtün lahmacunu biraz kıtır severim derseniz size tavsiyem üst üste koymayın ve yanında bol kopuklu ayran,çoban salata ve limonla servis yapın.
AFIYET OLSUN azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments