Kadayıf Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Mart 2020 Salı

Kadayıf Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Kadayıf Tatlısı

MALZEMELER
500 gram taze kadayıf
100 gram tereyağ .
SERBETI IÇIN
4 su bardağı şeker
4 buçuk su bardağı su
Sponsorlu Bağlantılar
bir limon dilimi .
YAPILIŞI





oncelikle kadayıfları elimizde tel tel ayiriyoruz ardından eritmis olduğumuz tereyağlı her yerini yağliyoruz ve ikiye boluyoruz yagladigimiz kadayifin yarisini tepsiye eşit olacak şekilde yayiyoruz ve kadayıfın üzerine bir ağırlık koyarak iyice bastırıyoruz ve üzerine bolca ceviz serperek tekrar kalan kadayıfı eşit şekilde dağıtarak yine bir ağırlık koyarak iyice bastırıyoruz ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz.
Serbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz ve 15 dakika kaynattıktan sonra limon ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
tatlımız sicak şerbet soğuk olacak sekilde tatlımıza şerbeti döküyoruz 1 2 saat sonra servis yapıyoruz..ev_yemeklerim_'e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments