Kadayıflı Muhallebi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Mart 2020 Pazar

Kadayıflı Muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar
Kadayıflı Muhallebi
🔺200 gr hazır kavrulmuş kadayıf
🔺4 yemek kşğ şeker
🔺3-4 yemek kşğ sıvıyağ(isterseniz 1 yemek kşğ dolu tereyağ veya margarin)
🔺1 su b iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
Sponsorlu Bağlantılar
🔺1 lt süt
🔺1 su b şeker
🔺4 yemek kşğ dolu un
🔺2 yemek kşğ dolu mısır nişastası
🔺1 yumurta sarısı
🔺1 p vanilya
🔺1 poşet toz kremşanti(toz halinde eklenecek)






👉İsterseniz yaş kadafı kavurarak yapabilirsiniz kavurma süresi daha uzun olacak.Ben bu sefer hazır pakette kavrulmuş kadayıfla yaptım.Yaş kadayıfla yapacaksanız kadayıfları doğrayın veya buzluğa koyup donunca elinizle ufalayın.Genişce bir tavaya tercih ettiğiniz bir yağı koyup şekeri ekleyin üzerine kadayıflarıda ekleyin,sürekli karıştırarak kavurun,cevizide ekleyip birkaç dakika daha kavurun, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın
👉Kavrulmuş kadayıfla yapmak isterseniz bunuda biraz şeker ve yağla kavuralım.Tavaya tercih ettiğiniz yağı koyun şekeri ekleyin üzerine kadayıfları koyup kısık ateşte kavurun cevizide ekleyip biraz daha kavurun, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın
👉Muhallebisi için vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp çırpıcıyla karıştırın,ocağa alıp koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin, vanilyayı ekleyip karıştırın, soğumasını bekleyin.(arada karıştırın kabuklanmasın)Soğuyunca kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.Kare borcama kadayıfın yarısını eşit şekilde yayın üzerine muhallebiyi dökün en üste kalan kadayıfı serpin.Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz(Ben akşam yapmıştım üzerinin kadayıfını sabah serptim yumuşamasın diye)
👉Tarçın seviyorsanız benim gibi üstüne serpebilirsiniz😍
AFİYET OLSUN deryadan_tarifler'e teskkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments