Kıbrıs Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

17 Mart 2020 Salı

Kıbrıs Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
K I B R I S T A T L I S I 🍭
Malzemeler
Keki için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı galeta unu
Kabartma tozu
Vanilya






Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Bi kaç damla limon suyu


Muhallebisi için
1 litre süt
2 tepeli kaşık nişasta
2 tepeli kaşık un
Yarım su bardağı şeker
Kremşanti
Vanilya


Süslemek için
Hindistan cevizi
Ceviz
Çilek
Hazırlanışı
Önce kekimizi yapalım yumurta ve şekeri çırpalım hindistan cevizi galeta unu ceviz kabartma tozu vanilyayı ekleyip çırpalım 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim bu esnada şerbeti hazırlayalım tencereye şekeri alalım kısık ateşte eritelim karamel rengini alında soğuk suyu ekleyelim ara ara karıştırarak çözünmesini bekleyelim limon suyunu ilave edip ocaktan alalım muhallebisi için kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ve ocağa alıp koyulaşana kaynayana kadar karıştıralım ocaktan alıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip karıştıralım kekimizi fırından alalım ilk sıcağı çıkınca şerbetini ilave edelim üzerine muhallebiyi döküp en az 3 saat dolapta soğutalım daha sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis yapalım pastalimpus'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments