KÖY EKMEĞİ 🥖 - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2020 Cuma

KÖY EKMEĞİ 🥖

Sponsorlu Bağlantılar
KÖY EKMEĞİ 🥖 
İlk olarak mayamızı hazır edelim:
Ön mayalama 👉🏻 Bir su bardağı ılık su, yarım paket yaş maya, bir tatlı kaşığı toz şeker, iki yemek kaşığı un. Hepsini güzelce karıştırıp 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim. .
Üzerine sürmek için:
1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı su
Yaklaşık bir kilo un kullandım.
Sponsorlu Bağlantılar
2 adet haşlanmış patates. Haşlandıktan sonra suyunu dökmeden suyu ile beraber eziyoruz. ( bu şekilde ezdiğimiz patatesten bir su bardağı kullanıyoruz. Patatesiniz büyükse 1 tanede haşlayabilirsiniz. Yeterli olacaktır)






2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ilık su ( ben iki su bardağı kadar ılık su kullandım yeterli oldu) .




Hazırlanışı:
Un ılık su ve tuzu yoğurma kabına alarak karıştırmaya başlayalım. Ardından haşlanmış patatesi ve hazır ettiğimiz mayayıda ekliyoruz. iki yemek kaşığı sıvıyağımızıda ilave ederek hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz. Üzerini kapatarak İki katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz. 



Bu aşamada tekrar yoğurup yine iki katı mayalanmasını bekliyoruz ve dilediğim şekli vererek tepsimize alıyoruz. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana dek pişiriyoruz. 👉🏻 Fırının altına ısıya dayanıklı bir kap ile su koyarsak daha yumuşak olacaktır eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments