Ev Yapımı Kolay Ekmek
Malzemeler:
3 su bardağı su
1 paket yaş maya (genelde pakmaya kullanırım ama bu tarifte migrosun mayasını kullandım) bu çok soruldu🤗
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına Sıcağa yakın ılık su, yaş maya ve toz şeker alıp eriyene kadar karıştıralım. Üzerini kapatıp 7-8 dk bekletelim. Sonrasında yavaş yavaş unu eleyerek ilave edelim. Tuzu ekleyelim. Hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayan sert olmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım. Son aşamada elinize yapışmaması için elinizi hafif zeytinyağı ile yağlayarak hamuru toparlayabilirsiniz. Ele yapışıyor diye unu fazla eklemeyin🔔
Hamurun üzerini streç ile kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım. Süre sonunda havasını aldıralım. Ben 6 adet ekmek çıkardım. İsterseniz 2 adet büyük, isterseniz de benim gibi orta boy yapabilirsiniz. İnanın 2 katına çıkıyor ekmekler😄hamurdan bezeler alıp pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. Rulo yapar gibi hamuru katlayalım. Kenardan tekrar katlayalım sanki çörek yapıyormuş gibi. Katlama işlemi ekmeğin yapımında baya önemli, içinin gözenekli ve puf puf olması için. Sonra ekmek formu verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın teline ekmeklerimizi dizelim. Üzerlerine çok az un serpip 20 dk kadar o şekilde mayalandıralım. Kabaran hamurların ortasından ıslatılmış keskin bir bıçakla çizik atalım. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 25-30 dk pişirelim.Fırını ısıtırken en alt kısmına fırına dayanıklı bir kase ile su koymayı unutmayalım.Bu sayede ekmekler suyun nemi ile çok kurumayacaklar.İyice kızardıktan sonra fırından aldığımız ekmeklerin üzerini temiz bir mutfak beziyle örtüp öyle soğumasını bekleyelim. Ve yemeye hazır😍isterseniz buzlukta da saklayabilirsiniz.esinleharikalezzetler'e tesekkurler.
Malzemeler:
3 su bardağı su
1 paket yaş maya (genelde pakmaya kullanırım ama bu tarifte migrosun mayasını kullandım) bu çok soruldu🤗
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Sponsorlu Bağlantılar
6-7 su bardağı kadar kontrollü unYapılışı:
Yoğurma kabına Sıcağa yakın ılık su, yaş maya ve toz şeker alıp eriyene kadar karıştıralım. Üzerini kapatıp 7-8 dk bekletelim. Sonrasında yavaş yavaş unu eleyerek ilave edelim. Tuzu ekleyelim. Hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayan sert olmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım. Son aşamada elinize yapışmaması için elinizi hafif zeytinyağı ile yağlayarak hamuru toparlayabilirsiniz. Ele yapışıyor diye unu fazla eklemeyin🔔
Hamurun üzerini streç ile kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım. Süre sonunda havasını aldıralım. Ben 6 adet ekmek çıkardım. İsterseniz 2 adet büyük, isterseniz de benim gibi orta boy yapabilirsiniz. İnanın 2 katına çıkıyor ekmekler😄hamurdan bezeler alıp pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. Rulo yapar gibi hamuru katlayalım. Kenardan tekrar katlayalım sanki çörek yapıyormuş gibi. Katlama işlemi ekmeğin yapımında baya önemli, içinin gözenekli ve puf puf olması için. Sonra ekmek formu verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın teline ekmeklerimizi dizelim. Üzerlerine çok az un serpip 20 dk kadar o şekilde mayalandıralım. Kabaran hamurların ortasından ıslatılmış keskin bir bıçakla çizik atalım. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 25-30 dk pişirelim.Fırını ısıtırken en alt kısmına fırına dayanıklı bir kase ile su koymayı unutmayalım.Bu sayede ekmekler suyun nemi ile çok kurumayacaklar.İyice kızardıktan sonra fırından aldığımız ekmeklerin üzerini temiz bir mutfak beziyle örtüp öyle soğumasını bekleyelim. Ve yemeye hazır😍isterseniz buzlukta da saklayabilirsiniz.esinleharikalezzetler'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments