Snickers Tart Kek
•2 yumurta
•1 çay b. şeker
•1 çay b. süt
•1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
•1 paket kabartma tozu
•1 limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
•2,5 çay b. un
Keki ıslatmak için;
•1/2 su b. süt
Kekin üzeri için;
•1/2 su b. süt
•1 poşet krem şanti
Karameli için;
•1 su b. şeker
•1 yemek k. tereyağı
•1 kutu sıvı krema(200 ml)
Karamele eklemek için;
•1 su b. ikiye bölünmüş tuzsuz yer fıstığı
çay b. ölçüm 125 ml su b. ölçüm 200 ml
Tart kek kalıbını katı yağla yağlayıp unlayıp hazırlayalım.
Bütün malzemeler oda ısısında olsun.Yumurta ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar mikserle 3-4 dk çırpalım.Sütü, yağı,limon kabuğunu ekleyip az karıştıralım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ekleyip az karıştıralım.Kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.(20-25 dakikada pişiyor)
Pişen keki ılınması için bekletelim.
Karamel için küçük bir tencereye şekeri alıp eriyip renk değiştirince(dikkat edin şeker çokta yanmasın)1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip hızlıca karıştıralım.Kremayıda ekleyelim.Bu esnada şekerde topaklanma olur korkmayın karıştırmaya devam edin ısıyla eriyecektir.Rengini açık isterseniz şeker erdikten sonra ocaktan alın az daha koyu isterseniz biraz daha pişirin.Karamel soğuyunca fıstığı ekleyip karıştıralım.
Keki kalıptan çıkarıp sütle ıslatalım.Krem şantiyi çırpıp kekin çukur kısmına yayalım(ben biraz ayırdım fazla geldi)
Krem şantinin üzerine karameli yayalım.(karamel soğumuş olmalı) 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.Ben bekletmeden dilimledim fotoğraf
çekmek için o yüzden karamelim daha akışkandı.
AFİYET OLSUN ❤️deryadan_tarifler'e tesekkurler.
•2 yumurta
•1 çay b. şeker
•1 çay b. süt
•1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
•1 paket kabartma tozu
Sponsorlu Bağlantılar
•1 paket vanilya•1 limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
•2,5 çay b. un
Keki ıslatmak için;
•1/2 su b. süt
Kekin üzeri için;
•1/2 su b. süt
•1 poşet krem şanti
Karameli için;
•1 su b. şeker
•1 yemek k. tereyağı
•1 kutu sıvı krema(200 ml)
Karamele eklemek için;
•1 su b. ikiye bölünmüş tuzsuz yer fıstığı
çay b. ölçüm 125 ml su b. ölçüm 200 ml
Tart kek kalıbını katı yağla yağlayıp unlayıp hazırlayalım.
Bütün malzemeler oda ısısında olsun.Yumurta ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar mikserle 3-4 dk çırpalım.Sütü, yağı,limon kabuğunu ekleyip az karıştıralım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ekleyip az karıştıralım.Kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.(20-25 dakikada pişiyor)
Pişen keki ılınması için bekletelim.
Karamel için küçük bir tencereye şekeri alıp eriyip renk değiştirince(dikkat edin şeker çokta yanmasın)1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip hızlıca karıştıralım.Kremayıda ekleyelim.Bu esnada şekerde topaklanma olur korkmayın karıştırmaya devam edin ısıyla eriyecektir.Rengini açık isterseniz şeker erdikten sonra ocaktan alın az daha koyu isterseniz biraz daha pişirin.Karamel soğuyunca fıstığı ekleyip karıştıralım.
Keki kalıptan çıkarıp sütle ıslatalım.Krem şantiyi çırpıp kekin çukur kısmına yayalım(ben biraz ayırdım fazla geldi)
Krem şantinin üzerine karameli yayalım.(karamel soğumuş olmalı) 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.Ben bekletmeden dilimledim fotoğraf
çekmek için o yüzden karamelim daha akışkandı.
AFİYET OLSUN ❤️deryadan_tarifler'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments