Uzun süre tazeliğini koruyan pamuk pogaça tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı toğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
3 yk toz şeker
2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
6 veya 6 5 su bardağı un gidebilir
Hazırlanışı
Bir kabın içine ılık süt,maya,toz şeker, tuz,sıvı yağ, yumurta ve yoğurt alarak iyice karıştırın.Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çok yumuşak ele yapışan bir hamur elde ederek üzerini kapatıp mayası gelene kadar oda ısında mayalamaya bırakın.
Mayası gelen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin tepsi mayası için 15 20 dakika bekletin üzerine önceden ayırmış olduğumuz bir yumurta sarısı çırparak sürün ve 180 derecelik fırında pişirmeye gönderin.azimearas'a tesekkurler.
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı toğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
3 yk toz şeker
Sponsorlu Bağlantılar
1 tatlı kaşığı tuz2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
6 veya 6 5 su bardağı un gidebilir
Hazırlanışı
Bir kabın içine ılık süt,maya,toz şeker, tuz,sıvı yağ, yumurta ve yoğurt alarak iyice karıştırın.Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çok yumuşak ele yapışan bir hamur elde ederek üzerini kapatıp mayası gelene kadar oda ısında mayalamaya bırakın.
Mayası gelen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin tepsi mayası için 15 20 dakika bekletin üzerine önceden ayırmış olduğumuz bir yumurta sarısı çırparak sürün ve 180 derecelik fırında pişirmeye gönderin.azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments