Izgara Lezzetinde Fırında Tavuk Kanat
Malzemeler :
1 kilo tavuk kanat
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süzme bal
1/2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Hazırlanışı
Fırında ballı tavuk kanat yapımı için; öncelikle 1 kilo tavuk kanadını iyice yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra tavuk kanatlarının üzerine bıçak ile 2-3 çizik atıp, hafif çukur bir kap içine alın.
Tavuk kanatlarının üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.
Ardından tavukların üzerine 3 yemek kaşığı Daha sonra tavuk kanatların üzerine 1 yemek kaşığı süzme bal ve yarım yemek kaşığı nar ekşisi koyun. İsteğe göre nar ekşisi koymayabilirsiniz.
Eliniz ile tekrar tavuk kanatlarını iyice harmanlayın. Kabın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın( ben dinlendirmeden pişirdim)zeytinyağı dökün.
Tavuk kanatlarını zeytinyağı ve baharatları ile birlikte iyice karıştırın. inlenen ballı tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın kabı içine dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin..azimearas'a tesekkurler.
Malzemeler :
1 kilo tavuk kanat
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süzme bal
1/2 yemek kaşığı nar ekşisi
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Hazırlanışı
Fırında ballı tavuk kanat yapımı için; öncelikle 1 kilo tavuk kanadını iyice yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra tavuk kanatlarının üzerine bıçak ile 2-3 çizik atıp, hafif çukur bir kap içine alın.
Tavuk kanatlarının üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.
Ardından tavukların üzerine 3 yemek kaşığı Daha sonra tavuk kanatların üzerine 1 yemek kaşığı süzme bal ve yarım yemek kaşığı nar ekşisi koyun. İsteğe göre nar ekşisi koymayabilirsiniz.
Eliniz ile tekrar tavuk kanatlarını iyice harmanlayın. Kabın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın( ben dinlendirmeden pişirdim)zeytinyağı dökün.
Tavuk kanatlarını zeytinyağı ve baharatları ile birlikte iyice karıştırın. inlenen ballı tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın kabı içine dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin..azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments