Gerçek Ekmek Tarifi 👌
Malzemeler
Ön mayala için
1 Su barda ılık su
1 Su bardağı un
1 paket kuru mayadan 1 Çay kaşığı kuru maya
2,5 Su bardağı ılık su
Bir paket kuru mayanın devamı
1 tatlı kaşığı tuz
8 veya 8,5 Su bardağı un
Üzerine sürmek için
1yk Yoğurt ve yarım çay bardağı su :
Hazırlanışı
İlk olarak öl mayalama için gerekli malzemeleri bir kaba alarak karıştırın ve 20 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
Sonra hamur için gerekli malzemeler ılık suyu lalam mayayı un ve tuz ilave ederek yoğurun
Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir. Bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay bir şekilde toparlayabilirsiniz.
Daha sonra hamurun üzerini kapatalım ve 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuzun mayası gelince üzerini açalım, elimizi hafifçe ıslatarak havasını alalım.
Daha sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve elimizle yoğurarak toparlayalım.
Toparladığımız hamurumuzu ucunu ıslattığımız bıçak ile 10 eşit parçaya ayıralım.
Böldüğümüz hamurları bezeler haline getirelim, elimize ve tezgaha yapışmaması için bol bol unlayalım.
Bezeleri elimizle yuvarlayalım ve kenarları daha ince olacak şekilde rulo haline getirelim.
Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım, üzerine nemli bir bez örterek tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dakika bekletelim. Eğer üzerini nemli bir bez ile örtmezseniz hamurların üzeri kuruyup çatlayacaktır.
Tepsi mayası gelen hamurlarımızın üzerlerini açalım, çırptığımız su ve yoğurdu fırça yardımı ile tüm hamurlarımızın üzerine sürelim. Bu sayede ekmeklerin üzeri nar gibi kızaracaktır.
Son olarak keskin bir bıçak yardımı ile ekmeklerimizin üzerine kesikler atalım sonrasında önceden 230°C de ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Bu arada özellikle belirtmek istediğim bir püf noktası var, fırını ısıtmaya başlamadan önce mutlaka fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kap içerisine su koymayı unutmayın. Su buharı ekmeklerinizin yumuşacık pişmesi için çok önemli.
Üstü ve altı nar gibi kızaran yumuşacık ev yapımı ekmeklerimiz hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.azimearas'a tesekkurler.
Malzemeler
Ön mayala için
1 Su barda ılık su
1 Su bardağı un
1 paket kuru mayadan 1 Çay kaşığı kuru maya
Sponsorlu Bağlantılar
Hamuru için2,5 Su bardağı ılık su
Bir paket kuru mayanın devamı
1 tatlı kaşığı tuz
8 veya 8,5 Su bardağı un
Üzerine sürmek için
1yk Yoğurt ve yarım çay bardağı su :
Hazırlanışı
İlk olarak öl mayalama için gerekli malzemeleri bir kaba alarak karıştırın ve 20 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
Sonra hamur için gerekli malzemeler ılık suyu lalam mayayı un ve tuz ilave ederek yoğurun
Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir. Bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay bir şekilde toparlayabilirsiniz.
Daha sonra hamurun üzerini kapatalım ve 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuzun mayası gelince üzerini açalım, elimizi hafifçe ıslatarak havasını alalım.
Daha sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve elimizle yoğurarak toparlayalım.
Toparladığımız hamurumuzu ucunu ıslattığımız bıçak ile 10 eşit parçaya ayıralım.
Böldüğümüz hamurları bezeler haline getirelim, elimize ve tezgaha yapışmaması için bol bol unlayalım.
Bezeleri elimizle yuvarlayalım ve kenarları daha ince olacak şekilde rulo haline getirelim.
Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım, üzerine nemli bir bez örterek tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dakika bekletelim. Eğer üzerini nemli bir bez ile örtmezseniz hamurların üzeri kuruyup çatlayacaktır.
Tepsi mayası gelen hamurlarımızın üzerlerini açalım, çırptığımız su ve yoğurdu fırça yardımı ile tüm hamurlarımızın üzerine sürelim. Bu sayede ekmeklerin üzeri nar gibi kızaracaktır.
Son olarak keskin bir bıçak yardımı ile ekmeklerimizin üzerine kesikler atalım sonrasında önceden 230°C de ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Bu arada özellikle belirtmek istediğim bir püf noktası var, fırını ısıtmaya başlamadan önce mutlaka fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kap içerisine su koymayı unutmayın. Su buharı ekmeklerinizin yumuşacık pişmesi için çok önemli.
Üstü ve altı nar gibi kızaran yumuşacık ev yapımı ekmeklerimiz hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments