Kandil Simidi
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı dışına sarısı hamura
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bulamak için kavrulmuş susam .
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde uzunca yuvarlıyoruz. Simid şeklini verip önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz. 200 derece de yaklaşık 25 dk pişiriyoruz..burcukitchenn'e tesekkurler.
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı dışına sarısı hamura
1 yemek kaşığı şeker
Sponsorlu Bağlantılar
1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bulamak için kavrulmuş susam .
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde uzunca yuvarlıyoruz. Simid şeklini verip önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz. 200 derece de yaklaşık 25 dk pişiriyoruz..burcukitchenn'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments