Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı şeker
Sponsorlu Bağlantılar
1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı un .
İçine;
3 büyük patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber pulbiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ .
İlk olarak hamur için olan malzemelerden un hariç hepsini karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz. Ardından unu dikkatlice ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz. Bu sırada iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Ardından çiğden rendelediğimiz patatesleri ekliyoruz. Güzelce kavuruyoruz. Son olarak salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan minik bezeler alıp yuvarlıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine patates harcından bir yemek kaşığı ekliyoruz ve kapatıyoruz. Yağsız tavada elimizle bastırarak önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen bazlamalara tereyağı sürüp servis ediyoruz...burcukitchenn'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments