Pamuk Gibi Ramazan Pidesi
Malzemeleri
1,5su bardağı süt
1 ,5su bardağı su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un(yaklaşık 8 su bardağı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı
İlk önce ılık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Beş dakika beklenir.
Sırası ile tuz ve un konarak çok yumuşak bir hamur elde edilir.
Mayalanması için 45 dk yada 1 saat beklenir. Yapacağınız tepsinin ebatında yağlı kağıt hazırlayın.
Hamuru üçe bölün hamur elinize yapışıyorsa hafifçe elinizi yağlayabilirsiniz.
Yağlı kağıdın üzerine koyup yuvarlak şekli verip yanlardan ve ortasından parmak uçlarınızla baklava veya kare şekli vererek tepsiye kağıtla birlikte kaldırarak yerleştirin.
Tepsi mayası için 20 dk bekletin tekrar şekillerin üzerinden giderek şekilleri iyice belirleyin.
Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürerek susam ve çörek otu atıp 230 derce fırında üzeri kızarana kadar servis yapın.
AFİYET OLSUN. 😋Pamuk Gibi Ramazan Pidesi
Malzemeleri
1,5su bardağı süt
1 ,5su bardağı su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1. 5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un(yaklaşık 8 su bardağı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı
İlk önce ılık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Beş dakika beklenir.
Sırası ile tuz ve un konarak çok yumuşak bir hamur elde edilir.
Mayalanması için 45 dk yada 1 saat beklenir. Yapacağınız tepsinin ebatında yağlı kağıt hazırlayın.
Hamuru üçe bölün hamur elinize yapışıyorsa hafifçe elinizi yağlayabilirsiniz.
Yağlı kağıdın üzerine koyup yuvarlak şekli verip yanlardan ve ortasından parmak uçlarınızla baklava veya kare şekli vererek tepsiye kağıtla birlikte kaldırarak yerleştirin.
Tepsi mayası için 20 dk bekletin tekrar şekillerin üzerinden giderek şekilleri iyice belirleyin.
Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürerek susam ve çörek otu atıp 230 derce fırında üzeri kızarana kadar servis yapın.
AFİYET OLSUN. 😋azimearas'a tesekkurler.
Malzemeleri
1,5su bardağı süt
1 ,5su bardağı su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Sponsorlu Bağlantılar
1. 5 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un(yaklaşık 8 su bardağı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı
İlk önce ılık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Beş dakika beklenir.
Sırası ile tuz ve un konarak çok yumuşak bir hamur elde edilir.
Mayalanması için 45 dk yada 1 saat beklenir. Yapacağınız tepsinin ebatında yağlı kağıt hazırlayın.
Hamuru üçe bölün hamur elinize yapışıyorsa hafifçe elinizi yağlayabilirsiniz.
Yağlı kağıdın üzerine koyup yuvarlak şekli verip yanlardan ve ortasından parmak uçlarınızla baklava veya kare şekli vererek tepsiye kağıtla birlikte kaldırarak yerleştirin.
Tepsi mayası için 20 dk bekletin tekrar şekillerin üzerinden giderek şekilleri iyice belirleyin.
Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürerek susam ve çörek otu atıp 230 derce fırında üzeri kızarana kadar servis yapın.
AFİYET OLSUN. 😋Pamuk Gibi Ramazan Pidesi
Malzemeleri
1,5su bardağı süt
1 ,5su bardağı su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1. 5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un(yaklaşık 8 su bardağı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı
İlk önce ılık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Beş dakika beklenir.
Sırası ile tuz ve un konarak çok yumuşak bir hamur elde edilir.
Mayalanması için 45 dk yada 1 saat beklenir. Yapacağınız tepsinin ebatında yağlı kağıt hazırlayın.
Hamuru üçe bölün hamur elinize yapışıyorsa hafifçe elinizi yağlayabilirsiniz.
Yağlı kağıdın üzerine koyup yuvarlak şekli verip yanlardan ve ortasından parmak uçlarınızla baklava veya kare şekli vererek tepsiye kağıtla birlikte kaldırarak yerleştirin.
Tepsi mayası için 20 dk bekletin tekrar şekillerin üzerinden giderek şekilleri iyice belirleyin.
Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürerek susam ve çörek otu atıp 230 derce fırında üzeri kızarana kadar servis yapın.
AFİYET OLSUN. 😋azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments