CEVİZLİ EV BAKLAVASI SEVERLERE
Tarifi (40cm 2 tepsilik)
Sponsorlu Bağlantılar
3 adet yumurta1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
125 gr erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
Yarım limon suyu
2 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Bezeleri açmak için nişaşta ben 1 kg kullandım
500 gr ceviz içi
Üzeri için 1 tepslilk 250 gr tereyağ veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için 4 bardak su 4 bardak şeker 3/4 damla limon suyu
Bir 40 cm litepsi için yapılışı
Tarifte verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2 saat hamur buzdolabında dinlendirilir sonra hamur 2ye bölünüp 1 parçası diğer tepsi için ayrılır
Her birinden 33 beze yapılır, tekrar 33 bezeyi 11 rer beze olarak 3e ayırıp bezelere nişasta serperek tabak büyüklüğünde açılır.
Aralarına bol nişasta sürülür, 11 tane olunca kenara alınır, diğerlerine de aynı işlem yapılır. Sonra 11 beze nişaşta ile tepsi büyüklüğünde merdane ile açılarak tepsiye konur. Kenar fazlalığı bıçakla kesilerek kenarlardan çıkan parçalar açılan bezelerin üzerine dağıtılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir ikinci 11 de merdane ile açılıp tepsiye konur üzerine yine ceviz serpilir
En son bezeler merdane ile tepsi büyüklüğünde açılıp kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Baklava biçiminde kesilip üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. Ağır ağır 170 derecede pişirilir pembeleştikten sonra 150 dereceye düşürülür. İçinin pişmesi çok önemli ‼️ ne kadar güzel kızarırsa o kadar kıyır olur baklava
Ara ara aralarına fırından çıkarıp bıçak ucu ile kesiklerin arası gezilir, iyice araları piştikten kızardıktan sonra fırından alınır, soğuduktan sonra kaynamış ve soğumuş ılık şerbet (soğuğa yakın) soğuk olarak dökülür buda çok önemli soğuk şerbet olacak ‼️şerbetlemezsenizde sonrası için serin bir yerde bekleterek istediğiniz zaman şerbetleyebilirsiniz 3/4 saat bekledikten sonra şerbeti çekince servis yapabilirsiniz hayatmutfagm'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments