FISTIKLI KUŞ YUVASI TATLISI
Malzemeler ( 2 borcam tepsi için)
250 gr tereyağ
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım çay bardağı sıvıyağ2 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
4.5 su bardağı un ölçülü koyalım
Üstüne koymak için çiğ fıstık fındık ceviz arzunuza kalmış
1 Tepsilik Şerbet için
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Bir iki damla limon suyu
Yapılışı : öncelikle şerbeti kaynatıp göz göz olunca limon suyunu damlatıp soğuması için bir kenara alalım.
Oda sıcaklığındaki bütün malzemeleri sırasıyla yoğurma kabında kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Sonra yağlı kağıt veya şeffaf bir poşet hamurun üzerine koyularak 1 cm kalınlığında açılır.
Ardından bir su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesilir.
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizilir
Üzeri için
Kesilen yuvarlakların ortası bir aparatla alınır ve yuvarlakların üzerine yerleştirilir.
Orta çukurlara çiğ fıstık koyulup
Tepsinin üzerine yağlı kağıt kapatılıp 180 derece fırında yarım saat pembeleşene kadar pişirilir .
Fırından alınan tepsi biraz ılıyınca soğuk şerbet dökülüp 2 saaat kadar dinlendirilir sonra servis edilir.hayatmutfagm'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments