Cevizpare Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Mayıs 2020 Cuma

Cevizpare Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Cevizpare Tatlısı
malzemeler
150 gram tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
2.5-3 su bardağı kadar un
kalitesine göre miktar değişebilir
uzeri için
bütün ceviz






serbeti için
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbeti için bütün malzemeleri tencereye alalım kaynadiktan sonra 10 dk daha kayanatalim.




Hamuru için
Tereyağı veya margarini yoğurma kabına alalım. Biraz yoğuralım pudraşekeri ni ekleyelim yoğuralim yumurtayı ekleyelim yoğuralim diğer malzemeride teker teker ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğuralim. 



Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verelim yüzlerine bütün halde ceviz içi bastıralım 180 derecelik fırında pişirelim yapacak olanlara kolay gelsinsibelin_mutfagi_68'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments