KALBURA BASTI
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket hamur kabartma tozu
3,5 su bardağı un (un kalitesine göre çok az ilave edilir)
İÇ MALZEMESİ
Yeteri kadar iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlamamız lazım, tencereye şeker ve su koyup kaynatın biraz kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edin kıvam bulduktan sonra kapatıp soğurun. Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup azar azar un ilave ederek güzel bir hamur yoğurun.
Hamurun bir parça alıp istediğiniz bir kalıp veya kevgir üzerinde açın (BEN PETEK NİHALE ÜZERİNDE ve PATATES DİLİMLEYİCİSİ İLE YAPTIM) İçine biraz ceviz koyup kapatın yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti dökün şerbetini çektikten sonra servis yapın.elifin.mutfagi'na tesekkurler.
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı sıvı yağ1 portakal kabuğu rendesi
1 paket hamur kabartma tozu
3,5 su bardağı un (un kalitesine göre çok az ilave edilir)
İÇ MALZEMESİ
Yeteri kadar iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlamamız lazım, tencereye şeker ve su koyup kaynatın biraz kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edin kıvam bulduktan sonra kapatıp soğurun. Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup azar azar un ilave ederek güzel bir hamur yoğurun.
Hamurun bir parça alıp istediğiniz bir kalıp veya kevgir üzerinde açın (BEN PETEK NİHALE ÜZERİNDE ve PATATES DİLİMLEYİCİSİ İLE YAPTIM) İçine biraz ceviz koyup kapatın yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti dökün şerbetini çektikten sonra servis yapın.elifin.mutfagi'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments