Van Çöreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Mayıs 2020 Cuma

Van Çöreği

Sponsorlu Bağlantılar
 Van çöreği 
250 gr tereyağı yada margarin
Yarım su b, sıvı yağ
2,5 su b, ılık süt
2 yumurta ( sarıları üzerine)
1 paket kuru maya 
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek k şeker
1 silme yemek k, tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi :
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı , sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 silme çay k, tuz
1 su b, iri dövülmüş ceviz






Üzerine : 2 yumurta sarısı ve 1 tatlı k, yoğurt.
Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyun maya erisin ve kabarsın, yoğurma kabına erimiş tereyağını ve tüm malzemeleri alıp azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun hamurun üzerini örtüp mayalanması için bekleyin. İç harcı için tencereye sıvı yağı koyup biraz kızartın içine tuz ve un ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavurun tıpkı helva gibi. Kavrulduktan sonra kapatıp üzerine cevizi ekleyip iyice karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alın ve açın ortasını çok ezmeden kenarlarından ezerek açın, içine iç harçtan koyup hamuru kenarlarında büzüp ortada kapatın. Hafif hafif ezerek genişletin. Çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments