KÖMBE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mayıs 2020 Salı

KÖMBE

Sponsorlu Bağlantılar




KÖMBE
✔️500 gr tereyağ (Vita yağ veya margarin )oda sıcaklığında
Sponsorlu Bağlantılar
✔️1,5 sb sıvı yağ
✔️2 sb şeker
✔️1/2 sb su
✔️1 tatlı kaşığı dolusu kömbe baharatı
✔️2 pk vanilya
✔️2 pk hamur kabartma tozu
✔️230 gr Susam
✔️Ceviz içi (200 gr)
✔️Un (yaklaşık 2kg )
Yapılışı 
Oda ısısında tereyağ,Sıvı yağ ,şeker, suyu yoğurma kabında krema kıvamına gelinceye kadar elinizle yada mixerle karıştırılır ve 2 bardak un, kömbe baharatını,vanilya, kabartma tozu eklenir ve yoğurulur.Sonrasında Un ilavesi kontrollü bir şekilde yapılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.Kömbe kalıbınızın büyüklüğe göre parçalar alıp yuvarlayıp bir yüzü susama batırınız. Kömbe kalıbı içine hamurun susamlı tarafı yerleştirilip elinizle bastırıp şekil almasını sağlayınız.Kalıptan kömbe hamurunu hafif tezgahınıza vurarak çıkartıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye diziniz . 200 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.Cevizli yapmak isterseniz, hamur kalıpta iken hamurun ortası açılıp içerisine ceviz konur ve kapatılır.Yada Ceviz içi kömbe hamurun içine ilave edilir ve yoğurulur. Sonrasında kalıpla şekil verilir.Afiyet olsun.
Ben bu hamurdan sade ve cevizli yaptım.yldizkoc'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments